Selasa, 3 Januari 2012

Kita hanya merancangan Allah yang menentukan


 
Malam ni aq nak cerita cikit kat semua. Hari adalah hari yang malang dan tension dalam hidup aku. Nak tahu sebab apa? Baca kat bawah
 
Semalam dah rancang nak pergi buat part time kat Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin, Perlis sebab tak cukup orang. Maka kunci la jam dan suruh mak gerak pada pukul 5 pg nak pergi kerja. Tapi bila bangun tidor nak pergi kerja, kawan sms kata orang dah cukup.

Mmm.. Tak apalah, tak ada rezeki agaknya. Buat la plan lain. Call la rakan-rakan niaga nak set meeting. Sorang pon tak angkat. Mungkin depa sibuk kot. Tak apalah. Tunggu dua tiga jam lagi, mungkin mereka free kot. Call lagi, dan lagi dan lagi... Langsung tak angkat juga. Sibuk lagi agaknya. SMS la pulak. Langsung tak balas. Mungkin habis kredit kot. Tapi kalau habis kredit kenapa call pon tak angkat.

Argh!!! Tak pe la. Mungkin enset mereka hilang kot. Nak duk relax tak reti. Jadi call la kawan yang lain ajak keluar lepak atau minum-minum. Alhamdulillah, ada la seorang. Tapi, malang lagi. Hampir je masa yang disetkan, dia pulak ada keje.

Mmm... Nasib la nasib... Still tak boleh duk saja, ajak kawan-kawan yang lain pulak. Ramai yang tak jawab time aku contact. Yang jawab pon yang tengah kerja, dan yang duk jauh.

Apalah yang jadi pada hari ini?! Apa yang dirancang semuanya hancur. Tak apalah, aku dengan minda positif anggap ini semua rempah ratus kejayaan, walaupun dah down sikit. Aku mahu berjaya, tapi takkan aku nak berjaya sorang-sorang... Aku nak kita berjaya sama-sama. Tolonglah diri kita wahai rakan-rakan.

p/s : Kalau tak mahu cukuplah memberi satu alasan!!!

Translate This Page